NOTÍCIESNOVETATSFIRAS

FUSTES CLOSA

25/11/2019

El magatzem barcelonès mira al futur amb força comercial i mecanització.

FUSTES CLOSA és una empresa originària d’Igualada, que transita per la seva tercera generació, dirigida des del 1998 per Ramon Closa, nét del fundador.

Amb la irrupció de la gran crisi comencen també els canvis en aquest magatzem de fusta i tauler. “Jo no n’hi havia prou amb tenir material, organitzar stock i atendre bé als clients – recorda Ramon Closa-. Aquestes premises no eren prou per vendre; es va haver d’incorporar comercials, sortir a vendre i, a més, incorporar maquinària al magatzem per transformar els materials i donar-los un valor afegit”.

 

L’èxit de FUSTES CLOSA radica en el servei i, particularment, en la seva capacitat i coneixements sobre la mecanització. “En l’entrega de les comandes, som cada cop més dinàmics -assegura Ramon Closa-. Avui en dia, el client exigeix molta qualitat, i si té el que necessita en 24 o 48 hores, o no els agrada l’acabat final, truca a un altre proveïdor”.

VALOR AFEGIT AL TAULER

Acostumats a una activitat comercial de venta de materials, avui FUSTES CLOSA ha desenvolupat la fabricació de semielaborats per als seus clients. “Vam ser conscients de cap a on es dirigia el mercat. Vam començar a fer coses que no coneixiem -admet Ramon Closa-. No sabiem llegir plànols o programar màquines. Vam començar de zero, però ho vam aconseguir”.

D’aquesta manera, FUSTES CLOSA va posar el focus en mercats potencials cap als que no es dirigien abans. Van aprofitar una oportunitat de negoci que els està anant molt bé. S’en van adonar molt abans que la resta de companyies, i avui són punters en el segment del tall, mecanitzat i cantejat de panell. “S’ha d’oferir qualitat, crear-te un nom -apunta Ramon Closa-. Si no ho fas bé, serveixes en terminis o el client té problemes, quedes estigmatitzat, i corre la veu”.

Dominar el camp de la mecanització ha permès a FUSTES CLOSA allunyar-se d’una batalla de preus constant del magatzem purament comercial i mirar cap al futur amb il·lusió.

DE LA MÀ DE RIERGE

FUSTES CLOSA ha adquirit un centre de mecanitzat a cinc eixos de RIERGE, amb taula de nesting. “Buscàvem màxima precisió, per realitzar motlles i mecanitzats molt especials per a clients singulars, d’alt valor afegit -explica Ramon Closa-. És una màquina robusta, veloç, fàcil de programar amb un teclat d’accés directe i que permet mecanitzar també peces molt petites”.

L’objectiu de l’empresa barcelonina és crear i desenvolupar una oficina tècnica per potenciar aquesta àrea de negoci i poder fer coses cada cop més complexes.

“La vivenda s’ha estandaritzat bastant, però les botigues, establiments d’hosteleria, oficines bancàries o stands de fires, entre altres espais, requereixen una fusteria fabricada a mida. S’ha de donar el servei”.

En aquest escenari, RIERGE ha respòs amb tecnologia i una maquinària apropiats, recolzada per un software a l’alçada.

“Els magatzems que no segueixin aquesta línia es perdràn -observa Ramon Closa-. No és possible dedicar-se únicament a emmagatzemar i comercialitzar. Un centre de mecanitzat és essencial per competir per mitjà del treball especial, a mida i per encàrreg, davant l’estanderització i la guerra de preus”.

0

Comanda